fbpx

Enkele case studies

YUNO heeft tijdens zijn bestaan een aantal case studies verzameld.
Hieronder vind je een aantal cases. De namen en afbeeldingen zijn om persoonlijke redenen gewijzigd.


YUNO en lage rugpijn

Door een individueel aangepaste ondersteuning van weloverwogen zones van je lichaam, zorgen we voor een correcte positionering van je wervelkolom, en voorkomen we onnodige druk op je tussenwervelschijven.


YUNO en hernia

Door een individueel aangepaste samenstelling van de zones onder en rond de hernia, verlagen we de druk op de aangetaste tussenwervelschijven.


YUNO en versleten tussenwervelschijven

Door een correcte positionering van je wervelkolom voorkomen we frictie tussen de wervels en de tussenwervelschijven. Zo voorkomen we verdere degeneratie van de tussenwervelschijven.


YUNO en scoliose

Voor scoliosepatienten passen we de verschillende zones in je matras aan, al naar gelang de ernst en de aard van de scoliose (c- of S-scoliose).


YUNO en frozen shoulder

In het geval van frozen shoulder verzachten we niet enkel de schouderzone, maar passen we ook taille-en heupzone zo aan, dat er zo weinig mogelijk druk op de schouder komt, zonder dat daarbij een goede positionering van de rest van het lichaam in het gedrang komt

YUNO en fibromyalgie

Hoewel het ziektebeeld fibromyalgie alsnog niet al zijn geheimen heeft prijs gegeven, behalen we ook bij fibromyalgiepatienten goede tot zeer goede resultaten door drukpijnpunten te neutraliseren en zo onder andere spierpijnen te bestrijden.


YUNO en zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan het veranderende lichaam ook in de laatste maanden correct gepositioneerd worden met behulp van een tijdelijke inlay. Na de zwangerschap kan je dan weer terug overgaan naar de oorspronkelijke inlay

YUNO en de ziekte van bechterew

De ziekte van Bechterew is een groep van reumatische ziekten die worden gekenmerkt door ontsteking in de gewrichten tussen het heiligbeen en het bekken (de sacro-iliacale gewrichten) en de wervelkolom.

YUNO en antidecubitus

YUNO ontwikkelde naast de originele YUNO matras ook een YUNO matras met traagschuim toplaag, die beide werelden (rughygiene en antidecubitus) met elkaar verzoent. Daarmee worden een groot deel van de drukpunten weggenomen, maar wordt de wervelkolom tegelijkertijd ook ondersteunt.


YUNO en preventie

Een verkeerde slaaphouding is zelden de directe aanleiding voor rugletsel. Toch is ze er vaak één van de achterliggende oorzaken van.

Meer info? Contacteer ons gerust.

Kies een adviespunt:
Als lid van een ziekenfonds geniet je van terugbetaling bij aankoop