fbpx

Enkele case studies

YUNO heeft tijdens zijn bestaan een aantal case studies verzameld.
Hieronder vind je een aantal cases. De namen en afbeeldingen zijn om persoonlijke redenen gewijzigd.


Lage rugpijn en YUNO

Door een individueel aangepaste ondersteuning van weloverwogen zones van je lichaam, zorgen we voor een correcte positionering van je wervelkolom, en voorkomen we onnodige druk op je tussenwervelschijven.


Hernia en YUNO

Door een individueel aangepaste samenstelling van de zones onder en rond de hernia, verlagen we de druk op de aangetaste tussenwervelschijven.


Nekpijn en YUNO

Hoe hoog jouw hoofdkussen moet zijn, heeft te maken met enerzijds jouw lichaamsprofiel (omvang van je hals, breedte van je schouders), en van de samenstelling van de schouderzone van je matras .


Scoliose en YUNO

Voor scoliosepatienten passen we de verschillende zones in je matras aan, al naar gelang de ernst en de aard van de scoliose (c- of S-scoliose).

Fibromyalgie en YUNO

Hoewel het ziektebeeld fibromyalgie alsnog niet al zijn geheimen heeft prijs gegeven, behalen we ook bij fibromyalgiepatienten goede tot zeer goede resultaten door drukpijnpunten te neutraliseren en zo onder andere spierpijnen te bestrijden.


Schouderpijn en YUNO

In het geval van schouderklachten verzachten we niet enkel de schouderzone, maar passen we ook taille-en heupzone zo aan, dat er zo weinig mogelijk druk op de schouder komt, zonder dat daarbij een goede positionering van de rest van het lichaam in het gedrang komt


Versleten tussenwervelschijven en YUNO

Door een correcte positionering van je wervelkolom voorkomen we frictie tussen de wervels en de tussenwervelschijven. Zo voorkomen we verdere degeneratie van de tussenwervelschijven.

De ziekte van bechterew en YUNO

De ziekte van Bechterew is een groep van reumatische ziekten die worden gekenmerkt door ontsteking in de gewrichten tussen het heiligbeen en het bekken (de sacro-iliacale gewrichten) en de wervelkolom.

Antidecubitus en YUNO

YUNO ontwikkelde naast de originele YUNO matras ook een YUNO matras met traagschuim toplaag, die beide werelden (rughygiene en antidecubitus) met elkaar verzoent. Daarmee worden een groot deel van de drukpunten weggenomen, maar wordt de wervelkolom tegelijkertijd ook ondersteunt.


Preventie en YUNO

Een verkeerde slaaphouding is zelden de directe aanleiding voor rugletsel. Toch is ze er vaak één van de achterliggende oorzaken van.


Frozen shoulder en YUNO

In het geval van frozen shoulder verzachten we niet enkel de schouderzone, maar passen we ook taille-en heupzone zo aan, dat er zo weinig mogelijk druk op de schouder komt, zonder dat daarbij een goede positionering van de rest van het lichaam in het gedrang komt

Artrose en YUNO

Onderzoek blijft aantonen dat slaapproblemen de volgende dag leiden tot meer gewrichtspijn. Maar het meest zorgwekkende is, dat een verstoorde nachtrust mensen met artrose vatbaarder maakt voor een handicap.​


Zwangerschap en YUNO

Tijdens de zwangerschap kan het veranderende lichaam ook in de laatste maanden correct gepositioneerd worden met behulp van een tijdelijke inlay. Na de zwangerschap kan je dan weer terug overgaan naar de oorspronkelijke inlay

Meer info? Contacteer ons gerust.

Meer informatie zoals adres- en contactgegevens van onze adviespunten, kan je hier raadplegen.

Na ontvangst van je formulier contacteren wij jou binnen 24u om je afspraak te bevestigen.

Wist je dat je als lid van een ziekenfonds geniet van terugbetaling bij aankoop? Meer info kan je aanvragen in een van onze adviespunten.