fbpx

Hoe pakt YUNO antidecubitus aan

Een nieuwe kijk op een bestaand probleem

Traditionele antidecubitus matrassen zijn gemaakt met een dikke toplaag in traagschuim. Daarmee worden een groot deel van de drukpunten weggenomen. Maar traagschuim houdt geen rekening met de zwaartekracht, zodat de heupen in deze matrassen dieper wegzakken dan de schouders. 

Ter hoogte van de heupen zit immers vooral (zwaar) bot, terwijl de longen het lichaam veel minder zwaar maken ter hoogte van de schouders. Op een traditionele traagschuimmatras lig je dan ook allesbehalve recht en horizontaal.

Een kromme slaaphouding

Op die manier wordt enkel gevolg gegeven aan dat ene probleem (decubitus) en verwaarloost men de rughygiene, die nochtans voor bedlegerige patienten evengoed van groot belang is.

YUNO matras met een toplaag in traagschuim

Daarom ontwikkelden we naast de originele Yuno matras ook een yuno matras met traagschuim toplaag, die beide werelden (rughygiëne en antidecubitus) met elkaar verzoent.

We starten daarbij met de inlay die het resultaat is van de originele meting, maar vaak wordt het nadien een zaak van stap voor stap verder aanpassen tot het juiste evenwicht tussen correcte positionering en vermijden van drukpunten op de meest gevoelige plaatsen gevonden is.

Inlay stretched

Samenstelling van de YUNO matras

De YUNO matras is een aanpasbare matras. Het aanpasbare gedeelte in de matras noemen we de inlay. De inlay bestaat uit 3 samengevoegde pads met een schouder-, taille- en heupzone en een toplaag

Elke pad heeft 9 verschillende mogelijke hardhedenDe digitale meting geeft aan welke inlay combinatie te gebruiken.

Soms gebeurt het dat de inlay combinatie wel een correcte
houding
, maar niet het gewenste comfort biedt. Dan kunnen we de inlay verder aanpassen. We verminderen de druk of bieden juist extra steun in weloverwogen zones van uw lichaam. Dit gebeurt steeds in samenspraak tussen u en de Yuno
adviseur.

Een inlay die op deze wijze samengesteld wordt, noemen we een ‘custom inlay’.

Cares_15

Case studie: Antidecubitus

Andy, man, 37 jaar, doorligwonden en rugklachten. 1m73, 62kg en is verlamd aan beide benen.

We zijn gestart met inlay 3 en hebben de YUNO matras voorzien met een toplaag traagschuim van 5cm en een rubberen hoes in plaats van de originele YUNO matrashoes om brandwrijving volledig te voorkomen.

YUNO slapers rapporteren een verbetering van 77% tegenover hun vorige matras

0 %
Minder rugklachten
0 %
Minder schouderklachten
0 %
Minder nekklachten
0 %
Minder heupklachten

Meer info? Contacteer ons gerust. Of bel ons via +32 59 41 25 61. Onze adviespraktijken zijn enkel te bezoeken op afspraak.

Meer informatie zoals adres- en contactgegevens van onze adviespunten, kan je hier raadplegen.

Na ontvangst van je formulier contacteren wij jou binnen 24u om je afspraak te bevestigen.

Wist je dat je als lid van een ziekenfonds geniet van terugbetaling bij aankoop? Meer info kan je aanvragen in een van onze adviespunten.