fbpx

Hoe pakt YUNO de ziekte van Bechterew

Ziekte van Bechterew

De ziekte van Bechterew, ook wel spondylitis ankylosans genoemd, is een vorm van spondyloartritis. Spondyloartritis (SpA) is een verzamelnaam voor een groep van reumatische ziekten die wordt gekenmerkt door ontsteking in de gewrichten tussen het heiligbeen en het bekken (de sacro-iliacale gewrichten) en de wervelkolom.

Deze patienten liggen doorgaans na de eerste meting meteen goed (recht en horizontaal liggen is voor hen meestal gelijk aan comfortabel liggen) Eventueel kunnen het heupgedeelte en/of taillegedeelte net iets zachter gemaakt worden. We houden daarbij rekening met het stadium van de ziekte.

Bij de ziekte van Bechterew is een correcte slaaphouding uitermate belangrijk! Door op de zij te gaan liggen, wordt verticale druk tegengegaan.

❌ Conventionele slaapsystemen: Schuin & een kromme wervelkolom, onnodige extra druk op de wervelkolom
✅ YUNO: Recht & horizontaal, een correcte slaaphouding ⤵️

Samenstelling van de YUNO matras

De YUNO matras is een aanpasbare matras. Het aanpasbare gedeelte in de matras noemen we de inlay. De inlay bestaat uit 3 samengevoegde pads met een schouder-, taille- en heupzone en een toplaag

Elke pad heeft 9 verschillende mogelijke hardheden. De digitale meting geeft aan welke inlay combinatie te gebruiken.

Soms gebeurt het dat de inlay combinatie wel een correcte
houding
, maar niet het gewenste comfort biedt. Dan kunnen we de inlay verder aanpassen. We verminderen de druk of bieden juist extra steun in weloverwogen zones van uw lichaam. Dit gebeurt steeds in samenspraak tussen u en de Yuno
adviseur.

Een inlay die op deze wijze samengesteld wordt, noemen we een ‘custom inlay’

Inlay stretched

De custom inlay

We gebruiken 9 verschillende hardheden aan koudschuim in de inlays. Hardheid 1 is het zachtst. Hardheid 9 is het hardst.

Hieronder een voorbeeld van hoe we tot de samenstelling van een custom inlay zouden kunnen komen. (weergave van een eerder eenvoudige reële case…)

Schouderzone: Hardheid 1 (zacht)
Taillezone: Hardheid 4 (gemiddeld)
Heupzone: Hardheid 7 (stevig)

Hoe pakken we dit aan?

Hoe ouder iemand is, hoe ‘stijver’ alles al geworden is. Het is zeer moeilijk om hier corrigerend te werken. Wel zo op de matras leggen dat de verergering van de toestand minder snel gaat. Dit wil zeggen dat iemand al zo geëvolueerd kan zijn dat een rechte ruggengraat al niet meer mogelijk is. Voorzie dan een inlay die meer tegendruk geeft tegen de richting in van de slechte evolutie/houding.

YUNO slapers rapporteren een verbetering van 77% tegenover hun vorige matras

Minder rugklachten
0 %
Minder schouderklachten
0 %
Minder nekklachten
0 %
Minder heupklachten
0 %

Meer info? Contacteer ons gerust. Of bel ons via +32 59 41 25 61. Onze adviespraktijken zijn enkel te bezoeken op afspraak.

Meer informatie zoals adres- en contactgegevens van onze adviespunten, kan je hier raadplegen.

Na ontvangst van je formulier contacteren wij jou binnen 24u om je afspraak te bevestigen.

Wist je dat je als lid van een ziekenfonds geniet van terugbetaling bij aankoop? Meer info kan je aanvragen in een van onze adviespunten.