fbpx

Hoe pakt YUNO nekpijn aan?

Nekpijn, een veel voorkomende klacht

Nekpijn is een veel voorkomende klacht en kan afkomstig zijn van spieren, botten of zenuwen. Nekpijn kan acuut zijn of chronisch. De pijn kan beperkt blijven tot de nekregio, maar kan ook uitstralen naar armen en/of hoofd

Heb je ’s morgens nekpijn, dan wijst dit vaak op een verkeerde slaaphouding. Dat kan te maken hebben met je hoofdkussen of matras, maar ook met een hoofdkussen en matras die niet op elkaar zijn afgestemd. Een kussen dat perfect aanvoelt op de ene matras, kan dus evengoed nekpijn veroorzaken, als je het gebruikt op een ander matras.

Bij nekpijn is een correcte slaaphouding uitermate belangrijk!

❌ Conventionele slaapsystemen: Schuin & een kromme wervelkolom, onnodige extra druk op de nekwervels
✅ YUNO: Recht & horizontaal, een correcte slaaphouding ⤵️

Samenstelling van de YUNO matras

De aanpasbare YUNO matras en kussen is ontwikkeld in samenwerking met Custom8, een spin off van de KU Leuven. Medewerkers van de afdeling biomechanica ontwikkelden het meetsysteem en de samenstelling van de YUNO matras.

Het aanpasbare gedeelte in de matras noemen we de inlay. De inlay bestaat uit 3 samengevoegde pads met een schouder-, taille- en heupzone en een toplaag

Elke pad heeft 9 verschillende mogelijke hardhedenDe digitale meting geeft aan welke inlay combinatie te gebruiken.

Soms gebeurt het dat de inlay combinatie wel een correcte
houding
, maar niet het gewenste comfort biedt. Dan kunnen we de inlay verder aanpassen. We verminderen de druk of bieden juist extra steun in weloverwogen zones van uw lichaam. Dit gebeurt steeds in samenspraak tussen u en de Yuno
adviseur.

Een inlay die op deze wijze samengesteld wordt, noemen we een ‘custom inlay’

Inlay stretched

De custom inlay

We gebruiken 9 verschillende hardheden aan koudschuim in de inlays. Hardheid 1 is het zachtst. Hardheid 9 is het hardst.

Hieronder een voorbeeld van hoe we tot de samenstelling van een custom inlay zouden kunnen komen. (weergave van een eerder eenvoudige reële case…)

Schouderzone: Hardheid 1 (zacht)
Taillezone: Hardheid 4 (gemiddeld)
Heupzone: Hardheid 7 (stevig)

De correcte hoogte

Vooral de correcte hoogte van het hoofdkussen is erg belangrijk. Hoe hoog jouw hoofdkussen moet zijn, heeft te maken met enerzijds jouw lichaamsprofiel (omvang van je hals, breedte van je schouders), en van de samenstelling van de schouderzone van je matras (hoe diep zakken je schouders weg in je matras). In elk geval dienen je nekwervels in een zelfde lijn liggen als je rugwervels, bij voorkeur in een horizontale positie.

Hiervoor komt een aanpasbaar slaapsysteem van pas.

Sara

Case studie: nekpijn

Sara, 32 jaar, heeft een YUNO matras met inlay 6 en nekkussen met onderplaatje 1 cm.

Ze had voorheen schouder-en nekproblemen. Met de voor haar gemaakte samenstelling van matras en kussen zijn de schouderproblemen verdwenen, maar de nekklachten blijven aanhouden. (Naam en afbeelding zijn om persoonlijke redenen gewijzigd)

Hoe pakken we dit aan?

Huisbezoek met analyse

Analyse: Bezoek aan huis. We vragen verder door. Sara vertelt dat ze in het verleden twee keer geconfronteerd werd met een wiplash na een auto-ongeval. Dat is interessante informatie. 

Aanpak: In het verleden merkten we vaker dat de opstaande rand van het nekkussen in dat geval hinderlijk kan zijn. We vervangen het nekkussen door een laag vlak kussen met dezelfde hoogte als het nekkussen (dus ook met een onderplaatje van 1 cm)

Resultaat: 2 weken later is ook de nekpijn verbeterd, maar niet verdwenen.

Tweede huisbezoek

Analyse en aanpak: We doen nog een keer de pinken en duimen-test, en merken dat Sara’s hoofd toch net iets te hoog ligt. Sara’s man kan bijna niet geloven dat zulk een klein verschil nog hoofdpijn kan veroorzaken. 

Aanpak: We raden Sara toch aan het onderplaatje gedurende een week weg te nemen, en dan te evalueren

Resultaat: Sara meldt ons telefonisch dat we niet meer langs hoeven te komen. De nekpijn is verdwenen.

YUNO slapers rapporteren een verbetering van 77% tegenover hun vorige matras

Minder rugklachten
0 %
Minder schouderklachten
0 %
Minder nekklachten
0 %
Minder heupklachten
0 %

Meer info? Contacteer ons gerust. Of bel ons via +32 59 41 25 61.

Boek een gratis meting & adviesgesprek bij YUNO.

Meer informatie zoals adres- en contactgegevens van onze adviespunten, kan je hier raadplegen.

Na ontvangst van je formulier contacteren wij jou binnen 24u om je afspraak te bevestigen.

Wist je dat je als lid van een ziekenfonds geniet van terugbetaling bij aankoop? Meer info kan je aanvragen in een van onze adviespunten.