fbpx

Hoe ga jij correct slapen?

Door perfect horizontaal te liggen

Een horizontale wervelkolom: Overdag verliezen onze tussenwervelschijven heel wat vocht door verticale druk. Door onze wervelkolom gedurende de nacht in een zo perfect mogelijke horizontale positie te houden, vergemakkelijken we de vochttoevoer en bespoedigen we het herstel.

Door perfect recht te liggen

Een rechte wervelkolom: Zo vermijden we druk op de tussenwervelschijven, en voorkomen we schade en slijtage.

Wat moet je daarvoor doen?

Laat je slaapprofiel vrijblijvend opmeten door een YUNO adviseur

Fysionomie en slaapgewoonten hebben een grote invloed op onze nachtrust. Het werd al snel duidelijk dat de perfecte matras aanpasbaar moet zijn in drie zones: Heupen, taille en schouders. De vorsers definieerden daarom eerst de bepalende parameters: Gewicht, lengte, maar ook leeftijd, gender, slaaphouding, breedte van heupen, taille en schouders en de gebruikte bodem.

De YUNO matras is ontwikkeld samen met Custom8, een spin-off van KU Leuven, België. Medewerkers van de afdeling biomechanica ontwikkelden het meetsysteem en de samenstelling van de YUNO matras. Hierbij combineerden ze vaste zones– de drie maantjes – met een inwisselbare, aanpasbare inlay, bestaande uit drie afzonderlijke pads. In de schouderzone brachten ze nog extra insnijdingen aan, om op die plaats nog meer ruimte te creëren. Tenslotte ontwikkelden ze ook het algoritme, dat meting en resultaat met elkaar verbindt.

“Lift the hips, lower the shoulders”

Alleen zo lig je perfect horizontaal. In alle andere matrassen worden de heupen laag gehouden en de schouders gelift.

❌ Slapen op een conventionele matras: gebogen en/of gekromde wervelkolom,
met rugpijn tot gevolg. ⤵️
✅ YUNO: recht en horizontaal. Gezond en comfortabel. ⤵️

De parameters

Gender

Het mag duidelijk zijn. Mannen en vrouwen hebben een verschillende lichaamsbouw. Dat vertaalt zich in een andere opbouw van hun matras.

Gewicht

Je gewicht is niet alleen één van de parameters voor het bepalen van je BMI. In combinatie met je lichaamslengte en lichaamsbouw bepaalt je gewicht hoe diep de verschillende delen van je lichaam in je matras zullen zakken.

Lengte

In combinatie met je gewicht en je lichaamsbouw bepaalt je lengte ook hoe diep de verschillende delen van je lichaam in je matras zakken. Bovendien bepaalt je lengte ook waar we de verschillende zones in je matras dienen aan te brengen.

Leeftijd

We hoeven je niet te vertellen dat je lichaam met de leeftijd ook verandert. Ook je leeftijd vertaalt zich dus in een andere samenstelling van je matras.

Breedte (schouders, taille, heupen)

Vooral voor zijslapers cruciaal. De breedte van je schouders, taille en heupen bepalen in welke verhouding qua densiteit, de pads tegenover elkaar staan, om de wervelkolom recht en horizontaal te houden.

Favoriete inslaaphouding (zij, rug of buik)

Om een correcte slaaphouding te bekomen heb je als zijslaper een andere ondersteuning nodig dan wanneer je op je buik of op je rug slaapt. Belangrijk om te weten dus.

In 3 stappen naar een correct slaapprofiel

1. Slaapprofiel meten​

2. Gegevens invoeren

3. Correcte slaaphouding

Wil je gezond en comfortabel slapen? Corrigeer je slaaphouding met het YUNO testtraject

Je spreekt af met een YUNO specialist in Thuiszorgwinkel in jouw buurt. Ter plekke meten we jouw slaapprofiel en kan je alvast proefliggen op de YUNO matras.  Nadien start jouw YUNO testtraject: 40 dagen thuis proefslapen, waar anders? Tijdens het YUNO test traject van 40 dagen, passen onze specialisten indien nodig de matras verder aan tot we je slaaphouding gevonden hebben.

Vraag vrijblijvend het YUNO testtraject aan, contacteer een YUNO specialist via 059 41 25 61 voor een intakegesprek​

Kies een adviespunt:
Als lid van een ziekenfonds geniet je vaak van terugbetaling bij aankoop