fbpx

30 % terugbetaling voor een 100 % correcte slaaphouding

30% terugbetaling bij aankoop van de Yuno matras en/of nekkussen

*Voor leden van OZ-Partena vanaf 1 januari 2021

Een gezonde nachtrust is een absolute vereiste voor een gezond leven. In het kader ter preventie van rug- en nekklachten besliste onafhankelijk ziekenfonds OZ-Partena om vanaf  1 januari 30 % van de aankoop van uw YUNO matras of kussen aan u terug te betalen.

Associeer jij een pijnlijke rug met slapen en opstaan?

Dan moet je daar wat aan doen. Door een correcte slaaphouding voorkom je heel wat rug- en nekproblemen. Voorkomen is beter dan genezen.

Hoe ga jij correct slapen?

Door perfect horizontaal te liggen!

Een horizontale wervelkolom: Overdag verliezen onze tussenwervelschijven heel wat vocht door verticale druk. Door onze wervelkolom gedurende de nacht in een zo perfect mogelijke horizontale positie te houden, vergemakkelijken we de vochttoevoer en bespoedigen we het herstel.

Door perfect recht te liggen!

Een rechte wervelkolom: Zo vermijden we druk op de tussenwervelschijven en voorkomen we schade en slijtage.

Wat moeten we daarvoor doen?

 

Meten!

Het werd al snel duidelijk dat de perfecte matras aanpasbaar moet zijn in drie zones: Heupen, taille en schouders. Onderzoekers definieerden daarom eerst de bepalende parameters: Gewicht, lengte, maar ook leeftijd, gender, slaaphouding, breedte van heupen, taille en schouders en de gebruikte bodem.

Meting voor matras

Yuno, zo uniek als jezelf

De YUNO matras is ontwikkeld samen met Custom8, een spin-off van KU Leuven, België. Medewerkers van de afdeling biomechanica ontwikkelden het meetsysteem en de samenstelling van de YUNO matras. Hierbij combineerden ze vaste zones– de drie maantjes – met een inwisselbare, aanpasbare inlegstuk, bestaande uit drie afzonderlijke zones. In de schouderzone brachten ze nog extra insnijdingen aan, om op die plaats nog meer ruimte te creëren. Tenslotte ontwikkelden ze ook het algoritme, dat meting en resultaat met elkaar verbindt.

Hoe werkt het?

De digitale meting berekent jouw slaapprofiel.

Kern, schouderzone, maantjes en inlay bepalen de samenstelling

van jouw unieke YUNO matras.

1

Kern

De YUNO matraskern bestaat uit Naturalis schuim. Dit is een koudschuim op basis van ecologische olie van de ricinusplant. Deze olie wordt in de geneeskunde aangewend om zijn antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.

2

Maantjes

Drie ‘maantjes’ in de matraskern zorgen voor een eerste differentiatie ter hoogte van schouders, taille en heupen. Voor andere matrasmerken het eindpunt. Voor YUNO slechts de eerste stap.

3

Inlay

3 pads samengevoegd tot 1 inlay, verfijnen de aanpassingen
die door de maantjes werden ingezet. De voor jou samengestelde combinatie van pads en maantjes
ter hoogte van schouders, taille en heupen, garandeert een 100% correcte slaaphouding.

4

Kussen

Ook het juiste hoofdkussen is essentieel om een correcte slaaphouding te bekomen. je nekwervels moeten in één lijn liggen met je ruggenwervels, zowel in rug- als zijlighouding. Het YUNO algoritme bepaalt de correcte hoogte van je kussen op maat. We onderscheiden meerdere varianten die onderling verschillen qua hoogte en ergonomie.

“Lift the hips, lower the shoulders”

Enkele voorbeelden

Correct: Recht en horizontaal

Fout: Schuin en krom

Alleen zo lig je perfect horizontaal. In alle andere matrassen worden de heupen laag gehouden en de schouders gelift.

Slecht geslapen? Wij alvast niet. Tijd om daar wat aan te doen.

Een correcte slaaphouding is namelijk essentieel voor een fijne nachtrust. Wacht niet langer en geniet nu van 30% terugbetaling bij OZ. Maak nu een afspraak in uw Shopavita Zorgwinkel in Wilrijk, Brugge, Leuven of Gent om kennis te maken met YUNO, en test er uw matras vrijblijvend uit.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn