fbpx

Op zoek naar DE beste matras

Op zoek naar DE beste matras om wat te doen aan lage rugpijn, rugpijn ten gevolge van hernia, of andere rugklachten?

Helaas: De perfecte matras bestaat niet. (En toch moet je er naar op zoek.)

Wie rugklachten heeft, kent het gevoel. Enerzijds kijk je er naar uit om je bed op te zoeken en je rug te laten rusten op je matras. Maar je weet ook dat je rugklachten doorgaans niet verminderen tijdens je slaap. Integendeel. Vaak worden je rugproblemen alleen maar erger. Tot overmaat van ramp weet je dat het hoogtepunt van je rugpijn dan nog moet komen. Want meteen na het opstaan spelen rugklachten vaak nog meer op. Het vooruitzicht van nog maar eens een pijnlijke nacht met rugpijn, bezorgt je soms zelfs zoveel stress, dat je de slaap nog maar moeilijk kan vatten. En wanneer je niet kan slapen, kan je rug niet rusten, met nog meer rugklachten tot gevolg. Die vicieuze cirkel moet doorbroken worden. Want door jezelf voor te nemen dat je maar met die nachtelijke rugpijn moet leren leven, maak je het probleem alleen maar erger.

Je moet dus op zoek naar de beste matras. En dan rijst meteen de vraag: Welke matras is de beste matras? Want in tijdschriften en magazines vind je tientallen versies van ‘DE beste matras’.

 In de vele reclames zie je steeds weer dezelfde type-afbeelding van een man of vrouw in zijlig met de rug naar jou toe, en met strategisch aangebrachte stippellijntjes over een kaarsrechte wervelkolom. Welke van al die “De beste matras”-sen is dan de beste…beste matras? Nu wordt het even ingewikkeld. Want zoals je al las in de titel. DE beste matras bestaat niet. Net zoals DE slaper, en bij uitbreiding DE mens niet bestaat. Want daar zit natuurlijk de crux. Er is niet zoiets als DE mens. Er zijn zoveel verschillende mensen als er mensen op deze aardkluit wonen. 

Niet één is er identiek. Daarom worden bijna alle matrassen (ook de vele “beste matrassen” uit de reclame) gemaakt voor de gemiddelde mens. En die gemiddelde mens is iets heel erg abstracts. Zo heeft hij bijvoorbeeld 1.82 kinderen, wat natuurlijk niet kan. Niet 1 van de negen miljard aardbewoners is dus gelijk aan die gemiddelde mens. En als “DE mens” niet bestaat, dan kan “DE beste matras ook niet bestaan. Laat het ons er overigens maar op houden dat er in veel van de afbeeldingen in de reclames bijzonder kwistig met fotoshop wordt omgesprongen om de rechte stippellijnen te laten matchen met een allicht toch niet zo rechte rug.

Matras op maat

Kortom: Jouw YUNO matras is een matras op maat. Niet zoals in “een matras van 180 cm breed en 210 cm lang”, maar een matras op jouw maat. En jouw YUNO matras is niet de perfecte matras voor iedereen, maar wel de perfecte matras voor JOU.

Door de zones onder je schouders, taille en heupen precies de hardheid te bezorgen die je rug nodig heeft om kaarsrecht te liggen, en de druk op de tussenwervelschijven weg te nemen, zullen door die correcte slaaphouding allicht ook je rugklachten verdwijnen of verminderen. Let wel. Daarmee is je hernia niet verdwenen. Of je scoliose van de baan. Hoe graag we dat zouden willen. Dat krijgen we zelfs met de YUNO matras niet voor elkaar. Maar je rug de rust gunnen die hij verdient (en belangrijker nog, jou de rust gunnen, die jij verdient), dat kan de YUNO matras wel. En zo is hij dan uiteindelijk misschien toch nog DE beste matras

Bij “DE beste matras”, hoort professionele begeleiding in de strijd tegen jouw lage rugpijn, rugpijn ten gevolge van hernia of andere rugklachten.

Jazeker. Als je rugklachten hebt, kan een individueel aangepaste matras het verschil maken. Meestal volstaat een correcte slaaphouding (recht en horizontaal) om nachtelijke rugpijn te bestrijden. Toch biedt zelfs dat geen honderd procent zekerheid. Om de wervelkolom juist te positioneren, corrigeert de YUNO matras de positie van de wervelkolom door extra druk te zetten op bepaalde plaatsen, en minder druk uit te oefenen op andere. Afhankelijk van de aard en de plaats van het letsel dat uw rugpijn of rugklachten veroorzaakt, zal die extra druk mogelijk ongemakkelijk of zelfs pijnlijk aanvoelen. 

Daarom heb je in de eerste honderd dagen na je aankoop recht op gratis begeleiding door ons team van specialisten. Zij zullen je YUNO matras samen met jou verder finetunen. Negen mogelijke hardheden in 3 onderscheidde zones betekent immers meer dan achthonderd mogelijkheden. Samen met jou vinden ze altijd weer die ene juiste samenstelling voor uw persoonlijke “beste matras”. Ook al krijgt u er niet precies de vinger op gelegd wat er precies niet helemaal goed aanvoelt. Onze specialisten zijn erg bedreven in het stellen van de juiste vragen.

Door minimale aanpassingen zullen zij de plaatsen die de rugklachten veroorzaken, net voldoende ontzien, zonder al te zeer af te wijken van de correcte positionering. Het is immers niet de bedoeling om uw rugpijn te vervangen door weer andere rugklachten.

De YUNO matras is daarom niet alleen de “beste matras”, maar allicht ook de meest “ergonomische” matras. Want laat ons wel wezen. Al te veel matrassen voeren onterecht de titel ergonomische matras. Een ergonomische matras dient zich te vormen naar de ergonomie van het lichaam, en dan belanden we weer bij het eerste deel van dit artikel. Als alle mensen verschillend zijn, dan kan een ergonomische matras pas ergonomisch zijn, wanneer de matras aanpasbaar is aan het lichaamsprofiel van de slaper.

 

Wil je dus echt wat doen aan je nachtelijke rugklachten en je ochtendlijke rugpijn?

Maak dan een afspraak in een YUNO adviespunt in uw buurt. Je kan er je gratis laten opmeten en jouw “beste matras” vrijblijvend testen.

Het is nu geheel aan jou.

Zelf een 100% correcte slaaphouding ervaren?

Test de YUNO matras in 1 van onze adviespunten: Goed Thuiszorgwinkel, OZ Shop, Medishop De Voorzorg, Orthoshop,… Maak een afspraak met een YUNO adviseur voor de opmeting van je slaapprofiel.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn