fbpx

Huisstofmijt

Je hebt geen speciale spray nodig als je huisstofmijt wil aanpakken, zegt Liesbeth van Het Poetsbureau.

Huisstofmijten gaan dood van eucalyptus, pepermunt, wintergroen of tea tree. Doe een paar druppels etherische olie hiervan bij de was. Je kunt deze olie ook gebruiken om matrassen, tapijten en gestoffeerde meubels mijtenvrij te maken.

De YUNO matras bestaat uit een Naturalis koudschuim, gemaakt met … ricinusolie!

Hoe ga je te werk?

  • Doe een paar druppels etherische olie hiervan bij de was. Je kunt deze olie ook gebruiken om matrassen, tapijten en gestoffeerde meubels mijtenvrij te maken.
  • Doe vijftig gram baksoda in een pot met een deksel en voeg er tien druppels etherische olie van tea tree, eucalyptus, pepermunt, wintergroen, lavendel, kruidnagel, of rozemarijn aan toe. Je kunt de verschillende soorten ook combineren. Doe wat van het mengsel in een zeef en strooi het over de matras, het tapijt of het meubel en laat het minstens een uur trekken. Stofzuig dan de baksoda weg.
  • Om mijten tussendoor onder controle te houden, kun je een plantenspuit vullen met gekookt water en enkele druppels etherische olie. Spray wat op de matras telkens als je de lakens ververst en laat goed drogen voor je het bed weer opmaakt.

Voor een huisstofmijt-vrije matras: De YUNO matras! Gemaakt van Naturalis koudschuim dat op zijn beurt vervaardigd wordt met RICINUSOLIE!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn